Site Loader

Bedrijven vinden zichzelf meer en meer opnieuw uit door de mogelijkheden van Het Nieuwe Werken aan hun werknemers aan te bieden. Werken vanuit een coworkinglocatie vindt naast thuiswerken stilaan meer en meer zijn plaats. Het passioneert me om de evolutie van traditionele naar hedendaagse hybride werkvormen te observeren, te analyseren, oplossingen te bedenken en die dan samen met sterke mensen concreet uit te werken. En die passie deel ik graag met jullie. Maak kennis met Bart, één van de gezichten achter Bar d’Office.

‘On the road’ Het is de naam van een mythisch boek dat iedereen kent (maar niemand heeft gelezen). En het is sinds kort ook mijn place to be, twee dagen op vijf. Want ik heb mijn werkritme veranderd. Drastisch. En als je het mij vraagt compleet in goede zin. Ik heb mezelf heruitgevonden als #digitalnomad. Twee dagen op vijf dus.

Concreet houdt het in dat ik op dinsdag en donderdag in mijn auto kruip. Niet om uren in de file te gaan staan, maar om netjes tussen die files door te cruisen op weg naar goed geplande afspraken. En tussen het cruisen en de afspraken door kom ik thuis, elke keer opnieuw. Flauw om te zeggen, want ik ken de voordelen van coworking spaces natuurlijk, ik vertel er elke dag over aan zowat iedereen. Nu ik het ook echt beleef, heb ik mezelf toch al een paar keer betrapt op een ‘wauw’-erlebnis.  ’t Is zo gemakkelijk en zo efficiënt een Bar d’Office binnen te wandelen, mijn laptop open te zetten en mijn tijd tussen afspraken nuttig door te brengen. De methode is simpel, de werkplek aangenaam en de prijs transparant. En het is verdorie inspirerend. Het betekent voor mij een voortdurende stroom aan nieuwe contacten en als een bijna automatisch gevolg: aan nieuwe ideeën.

Ik voel hoe het ook op andere gebieden voldoening schept. Natuurlijk is het cool dat ik nu van achter mijn stuur de wereld kan ontdekken, maar buiten voor mijn eigen well being, geloof ik oprecht dat het ook voor mijn relaties alleen maar positief kan zijn. Conference calls en telefoneren, het is allemaal prima, maar het is opmerkelijk hoeveel meer ik kan realiseren aan een tafel zonder draden of techniek ertussen.

En de koffie natuurlijk, ik doe het ook voor de koffie. Dinsdagen en donderdagen zegt mijn ingebouwde wekker nu: wake up and smell the coffee van CrossRoast. In elke Bar d’Office diezelfde koffie, dat zou fijn zijn. Letterlijk een gevoel van thuiskomen dus, of dat ik nu in Leuven of Mechelen ben zoals vandaag, in Edegem of in ‘de’ verre Limburg. Op dinsdag en donderdag vind je me nu on the road.  

Meer weten over Bart en zijn route door het Nieuwe Werken? Volg Bart op LinkedIn en blijf de Bar d’Office blogs in het oog houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *