Bar d’Officer in de kijker: Hans Abbeloos

Één jaar geleden waagde Hans een sprong in het diepe. Hij besloot om ontslag te nemen op zijn job en zich volledig in het leven als Managing Partner van Appelblauwzeegroen te gooien. Een moedige keuze volgens velen, maar zelf gaf hij aan dat het maar met een klein hartje was. Maak kennis met Hans, één van de drijvende krachten achter Bar d’Office.

Bar d'Office - Hans Abbeloos

Dag Hans, stel jezelf eens voor.

Hallo! Wel, kort samengevat: ik ben papa van twee dochtertjes, wonende in Aartselaar, fan van alles wat met rackets te maken heeft, fervente supporter van “den Antwerp“ en sinds kort Managing Partner van ABZG. Maar vooral gepassioneerd door de toekomst van het werk. Met een achtergrond in Psychologie, hoop ik mee te kunnen bouwen aan de begeleiding van bedrijven in hun transitie naar een nieuwe manier van werken. Coworking zie ik als één van de innovatieve oplossingen voor een betere work-life balance.

Wat deed je kiezen voor het leven als zelfstandige?

Ik was nog maar een jaar gescheiden, had een huis af te betalen, twee kinderen in de kleuterschool die ik om de week bij mij had en ik werkte nog maar 7 maanden op mijn nieuwe job. Waar ik trouwens heel veel ruimte en verantwoordelijk kreeg om mijn ding te doen! Maar toen ik mijn nieuwe zakenpartner, Bart Scheenaerts, ontmoette op een event over het nieuwe werken, begon er een idee te broeien dat ik niet kon loslaten. Het deed me ook inzien dat ik iets miste in al mijn vorige jobs. En toen werd het plots heel logisch om die sprong in het diepe te wagen.

Hoe verliep die ontmoeting met Bart?

Na onze eerste ontmoeting zijn we samen een paar keer iets gaan eten en drinken. Na enkele Duvels zagen we al snel in dat we, ondanks onze verschillende achtergrond en activiteiten, toch een ambitie delen. Het werk van de toekomst menselijker en efficiënter maken, daar willen we beide voor gaan. En dat was nu net een ambitie die we samen op verschillende manieren kunnen realiseren en die me ook energie geeft.

Was het een spannend moment om je ontslag indienen en als zelfstandige aan de slag gaan?

Ja, zeker, ik verzamelde al mijn moed, diende mijn ontslag in en verliet mijn vertrouwde nest om me in een onbekend avontuur te storten als freelancer. Nu ja, dat had ik eigenlijk al verkeerd begrepen. Want freelancer was eigenlijk  Managing Partner bij Appelblauwzeegroen, samen met Bart en Christophe. En met een paar medewerkers. En met aandelen, enzovoort. En daar stopte het spannende verhaal niet, want van ambitie en goesting alleen kan je helaas niet leven. Dus in het begin zat de schrik er toch wat in of we als nieuw en klein bedrijf wel voldoende projecten zouden binnenhalen waar we ons ding konden doen en rendabel van konden worden.

Een jaar later lijkt me die schrik toch niet meer nodig?

Gelukkig kwam er de eerste week al meteen een project op ons af dat helemaal op mijn lijf geschreven was! Hello Change Management, bye bye paniek. Daarnaast mocht ik voor mijn vorige werkgever ook nog een paar projecten afronden als freelancer. Een opdracht voor 3 dagen per week gedurende 6 maanden en een aantal losse opdrachten namen mijn stress wel weg. Ook daarna bleven de aanvragen voor projecten binnenstromen, onder andere dankzij een fijn partnership met Aremis. Dus het consultancy verhaal verloopt vlot. En daarnaast kan ik mijn hart ophalen aan Bar d’Office.

Vertel daar eens wat meer over, hoe is Bar d’Office bij Appelblauwzeegroen terecht gekomen?

Bar d’Office bestaat eigenlijk al 10 jaar en werd mee opgericht door de Winkelhaak in Antwerpen. Dan werd de fakkel doorgegeven aan Flanders DC in Leuven en sinds april 2018 kreeg Appelblauwzeegroen de eer. De Winkelhaak en Flanders DC zitten trouwens nog steeds in ons netwerk. We hebben de afgelopen maanden sterk kunnen bouwen aan de profilering van Bar d’Office en de groei van het netwerk.  We hebben zelfs onze eerste corporate coworking contracten afgesloten met 2 grote bedrijven.

Bar d’Office staat natuurlijk voor locatie-onafhankelijk werken, kan jij dat ook doen?

BLWRK in Edegem, één van onze Bar d’Office locaties, is mijn vaste uitvalsbasis. Daarnaast zit ik ook graag in de Aquafin Campus in Aartselaar omdat ik daar makkelijk met de fiets naartoe kan. Ik hou ook van de mix van coworking en eigen medewerkers daar. Door de vele projecten bij klanten, is het wel nodig om ook regelmatig ter plaatse te zijn.  Als ik tussen meetings door tijd heb, probeer ik op één van de Bar d’Office locaties te gaan werken. Of in een leuke coworkinglocatie die ook wel in het Bar d’Office-verhaal past en misschien kan aansluiten.

Als ondernemer is het niet altijd even gemakkelijk om je werk-privé balans te behouden. Welke ultieme tip geef jij nog mee?

Ik werk aan iets waar ik helemaal achter sta en ik heb dus vaak niet eens het gevoel dat ik aan het werk ben.  Er komen natuurlijk wel wat nachtelijke uren bij kijken om zaken af te krijgen, websites te ontwikkelen, brochures te schrijven, administratie op orde te houden, BTW nummer aan te vragen, facturen uit te sturen en te betalen, en een heleboel andere dingen die ik niet had verwacht. De gigantische wallen onder mijn ogen lijken niet van plan om ooit nog weg te gaan. Maar dat is het allemaal waard. Voor mij is het belangrijk om voldoende te blijven sporten. Ik zorg er wel voor dat ik minstens twee avonden per week en één dag in het weekend me kan uitleven in één van mijn favoriete sporten. Als ik een ultieme tip zou moeten geven, is het om een goed evenwicht te creëren tussen spanning en ontspanning.

Meer weten over Appelblauwzeegroen?

Lees er alles over op de website www.abzg.be.

Bedankt Hans!

Share this article

Doe mee met de conversatie

1 reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2020 All rights reserved | Appelblauwzeegroen bvba owner of the Bar d'Office project

Uitbreidingstraat 66 - 2600 Antwerp (Berchem) - Belgium | BE 0818.965.852

Need Help?

I’m Here To Assist You

Something isn’t Clear?
Feel free to contact me, and I will be more than happy to answer all of your questions.