10 redenen waarom coworken beter werkt dan thuiswerken

Happiness at Work staat centraal in het Nieuwe Werken. De laatste jaren is thuiswerk daar al een onderdeel van geworden. Maar thuis zit je ook maar alleen en heb je nog tal van afleidingen om je heen. Regelmatig vanuit een coworkinglocatie werken, heeft verschillende voordelen voor jou als werknemer. Bar d’Office somt ze voor je op.

10 redenen waarom coworken beter werkt dan thuiswerken

1. Thuiswerk als antwoord op de files? Coworking is een beter antwoord

Hoewel je reistijd in de auto de perfecte gelegenheid is om je karaoke-skills te verbeteren, verlies je ontzettend kostbare tijd in die eindeloze files. En je humeur lijdt er ook onder. Thuiswerk lijkt dan de oplossing, maar op sommige dagen kan je niet anders dan je toch op de baan te begeven. Door een paar uur in een coworkinglocatie in je buurt of op je route door te brengen, ga je efficiënt met je reistijd om, sta je niet onnodig vast in de file en stapelt je werk niet op terwijl jij stil staat.

2. Je wordt minder geconfronteerd met stressfactoren dan op kantoor of thuis

Je rechtstreekse collega’s staan niet (onbewust, maar) constant aan je bureau om 5 minuten van je tijd te vragen. Je hebt geen onverwachte meetings die veel energie van je vergen. De berg huishoudelijke taken die nog op je wacht, verdwijnt uit je zicht. Op kantoor en thuis ben je vatbaarder voor factoren die je uit je concentratie halen, terwijl je in een coworkinglocatie ongestoord kan doorwerken aan je taken.

3. In een coworkinglocatie vermindert je uitstelgedrag

Zien werken, doet werken. Sociale druk speelt hier een belangrijke rol in. En ook de praktijk toont dit aan. Je ervaart geen sociale druk als je van thuis uit werkt. Op kantoor wel, door je rechtstreekse collega’s. Maar die probeer je soms te vermijden om geconcentreerd door te werken. In een coworkinglocatie ervaar je de sociale druk op een andere manier, waardoor je nog steeds efficiënt kan werken.

4. Veranderen van locatie boost je productiviteit

In een coworkinglocatie komt iedereen samen om zelfstandig te werken. De energie die er heerst is inspirerend. Iedereen werkt gepassioneerd aan hun eigen taken en die drive geeft je extra motivatie om je eigen werk succesvol te maken. Je verruimt je blik en optimaliseert je werkwijze doordat je in contact komt met projecten van andere bedrijven.

5. Je maakt kennis met andere bedrijven en sectoren

Coworking zorgt voor naamsbekendheid. Wanneer je deel uitmaakt van een community, wordt je netwerk automatisch groter. De andere coworkers leren jou en je bedrijf beter kennen en door kruisbestuiving ontstaan er kansen op nieuwe samenwerkingen of nieuwe klanten.

6. Inspirerende lunchpauzes

Thuiswerken betekent meestal dat je alleen aan de lunchtafel zit. In een coworkinglocatie heb je tal van tafelpartners. De lunch is dan ook een geschikt moment om in een gezellige omgeving ideeën uit te wisselen en projecten te bespreken met je cowo-collega’s.

10 redenen waarom coworken beter werkt dan thuiswerken

7. Je behoudt een efficiënte tijdsindeling

Niemand anders dan jijzelf bepaalt je eigen agenda. Bovendien kies je zelf wanneer je aan welke taak wil werken of pauze wil nemen, zonder invloed van collega’s of huishoudelijke klusjes.

8. Je kan altijd iemand om advies vragen

In elke coworkinglocatie zit een grote diversiteit aan mensen die in verschillende sectoren werken. Zit je met een vraag, probleem of gewoon de nood aan een babbel, kan je rekenen op je cowo-collega’s en matchmakers van dienst. Je zal er zeker van verstelt staan wat voor creatieve input je krijgt van mensen met een andere achtergrond dan jijzelf.

9. Werken in een coworkinglocatie wordt positiever ervaren dan werken op de vaste bedrijfsvloer

Verschillende factoren zoals een stressloze omgeving, informele werkplek, gevoel van vrijheid en zelfstandigheid zorgen voor een positieve ervaring met werken vanuit een coworkinglocatie. Je zal merken dat een het ook een interessante plaats is om aan kennisuitbreiding en zelfontplooiing te doen, wat je beter gemotiveerd maakt.

10. Je hebt toegang tot alle kantoorfaciliteiten

In een coworkinglocatie heb je kwalitatieve wifi, een degelijke printer, lekkere koffie en al het bureaumateriaal dat je nodig hebt. De aanwezige community managers en hosts zorgen ervoor dat jij ongestoord kan werken, terwijl je hier thuis zelf voor instaat.

Ben je nog niet overtuigd? Kom gratis een dag coworken in een Bar d’Office locatie naar keuze en neem gerust je leidinggevende mee! We nodigen je graag uit voor een gesprek om coworking te implementeren in het duurzaam HR-beleid van je werkgever.

Share this article

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2020 All rights reserved | Appelblauwzeegroen bvba owner of the Bar d'Office project

Uitbreidingstraat 66 - 2600 Antwerp (Berchem) - Belgium | BE 0818.965.852

Need Help?

I’m Here To Assist You

Something isn’t Clear?
Feel free to contact me, and I will be more than happy to answer all of your questions.