Bar d'Office | Introversie en coworking

Een introverte coworker. Bestaat dat? - door Bar d'Office

De begrippen “introvert” en “extravert” zijn niet onbekend in de coworking wereld. Extraverte personen zijn gekend voor hun spraakzaamheid en omringen zich graag met anderen. Introverte personen zijn eerder ingetogen en liever op zichzelf. Wil dat dan zeggen dat coworken niets voor introverten is? Absoluut niet. En hieronder lees je waarom.

Interactie op maat

Als je eerder introvert bent, kan de gedachte aan coworking je best afschrikken. Licht rumoerige werkruimtes, mogelijks wat small talk met je coworking collega’s, netwerkevents waar je liever niet naar toe gaat. Maar zo hoeft je coworking ervaring helemaal niet te zijn. In een coworkinglocatie wordt je nergens toe verplicht en kies je zelf de mate waarin je interactie opzoekt met je coworking collega’s.

Je kiest je gesprekspartners

Extraverte personen zijn groepsdieren. Ze houden als geen ander van het sociaal netwerk dat leeft in een coworkinglocatie. En voelen zich dan ook sterk verbonden met de aanwezige community. Introverten hechten daarentegen meer waarde aan de één-op-één gesprekken waar ze over betekenisvolle onderwerpen kunnen praten. En dat met een gesprekspartner naar eigen keuze. En dat is oké. In een coworkinglocatie zal niemand je er toe verplichten om je mening te uiten in groep. Wil je toch graag je zegje doen over een bepaald onderwerp tegen iemand? Je kiest je gesprekspartner dan zelf, wanneer en waar het voor jou comfortabel aanvoelt.

Te vermijden energievreters

Extraverten werken het best wanneer er een levendige sfeer heerst in de ruimte waarin ze zich bevinden. Het liefst van al helpen ze die sfeer mee te creëren en halen daar ook energie uit. Extraverten maak je dus niet blij door ze in een private office te laten werken. Net zoals je introverte personen niet snel blij maakt met een sprekersslot op een Open Coffee. Het begrip “introvert” mag je niet verwarren met “mensenschuw”. Introverte personen halen er gewoon meer energie uit door zich even af te zonderen in hun eigen gedachten.

Activity Based Coworking

Het liefst van al wil je als community manager een energierijke locatie creëren waar gepraat, genetwerkt en (samen)gewerkt wordt. Maar vooral een locatie waar iedereen zich op zijn gemak voelt. Je kan dit faciliteren door voor ieders wat wils te voorzien en je coworkingruimtes op te delen volgens het principe van Activity Based Working. Maar vooral door te observeren, te luisteren en respect af te dwingen voor ieders persoonlijke ruimte, mening en behoefte.

Ben je benieuwd naar wat coworking voor jou kan betekenen? Kom het een dag testen in één van onze Bar d’Office locaties. Vraag hier je testdag aan in jouw locatie naar keuze.

Deel dit artikel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2020 All rights reserved | Appelblauwzeegroen bvba owner of the Bar d'Office project

Uitbreidingstraat 66 - 2600 Antwerp (Berchem) - Belgium | BE 0818.965.852

Need Help?

I’m Here To Assist You

Something isn’t Clear?
Feel free to contact me, and I will be more than happy to answer all of your questions.