Site Loader

Vlakbij het station van Kalmthout kan je sinds 2018 je werkplek ontdekken bij Bar d’Office Kalmthout |  Flex OFie’S. Sophie VH Lamoriniere, beter gekend als Fie, is de warme host van deze unieke locatie in het hoge noorden van België. Als freelancer koos ze enkele jaren geleden voor coworking en nu is ze zelf de trotse uitbater van een Bar d’Office locatie.

Dag Fie, hoe ben je als freelancer begonnen?

Ik heb 20 jaar in loondienst gewerkt en heb van alles gedaan. Van (e-)marketing tot eventcoördinatie, noem maar op. Mijn passie lag wel altijd bij het vertalen naar het Frans en bij copywriting. 10 jaar geleden heb ik daar dan mijn eerste stappen in gezet als freelancer. Tijdens mijn zwangerschap heb ik beslist om voltijds als freelancer te werken. Daar heb ik nog steeds geen spijt van, maar het was wel even zoeken naar een evenwichtige dagplanning.

Heeft coworking voor dat evenwicht gezorgd?

Toen mijn dochter naar de kinderopvang ging, werkte ik overdag aan de meest dringende projecten, deed ik het huishouden, ging ik sporten, enzovoort. Van zodra mijn dochter ’s avonds sliep, kroop ik weer achter mijn computer om te werken tot in de vroege uurtjes. Bye bye sociaal leven, want zonder partner was ik tegelijk nooit en altijd aan het werk, zowel privé als professioneel. Drie jaar geleden besliste ik om op zoek te gaan naar een coworkinglocatie om meer structuur in mijn leven te krijgen. Nu blijf ik in Flex OFie’S tot mijn werk klaar is en laat ik mijn computer ’s avonds achter op kantoor, heel handig om die werk-privé balans te bewaren.

Je was dus op zoek naar plek om te gaan coworken, maar je eindigde als eigenaar van een eigen coworkinglocatie?

Wel, tijdens mijn zoektocht kwam ik al snel tot de conclusie dat er geen coworkinglocatie bij mij in de buurt was. In de steden wel, maar dan moest ik terug de files gaan trotseren en ik zag het niet zitten om die tijd te verliezen. Ik ben pragmatisch ingesteld. Naast het probleem zag ik ook meteen een opportuniteit. Toen de gelegenheid zich voordeed, heb ik geen moment getwijfeld. Ik kocht een pand en ben zelf een coworkinglocatie gestart. Dicht bij huis, weg uit de files! Van zodra de compromis getekend was, heb ik meteen Bar d’Office gecontacteerd om me aan te sluiten. En van het een kwam het ander.

Neem ons mee door Flex OFie’S, wat kunnen we bij jou verwachten?

Het is hier een open ruimte met veel licht dankzij de grote raampartijen. Ik heb voor een strakke inrichting gekozen met een combinatie van vintage design meubilair en minimalistische spullen van IKEA. Er zijn vier bureaus, een klein keukentje, een lunch plek en een open vergaderruimte. That’s it, simpel en efficiënt! Maar ideaal voor freelancers, vertegenwoordigers, corporate coworkers,… Naast coworking, kunnen hier ook workshops georganiseerd worden na de kantooruren. De keuken is mijn favoriete plek. Want daar staat de koffie en de voorraad chocolade en snoep!

En tenslotte, waarom zouden mensen moeten coworken in Flex OFie’S?

Omdat het aanvoelt als thuis, maar zonder de afleidingen van het huishouden of gezinsleden. En ook omdat niemand nog tijd en motivatie wil verliezen door de files als het niet moet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *