Bar d'Office Borgerhout | Plein Magazijn

Plein Magazijn - door Bar d'Office

De uitdrukking ‘verborgen parel’ wordt te pas en te onpas bovengehaald, maar op coworkinglocatie Plein Magazijn is ze écht van toepassing. Wie langs het Luitenant Naeyaertplein in Borgerhout loopt, zou nooit raden dat er achter de grijze toegangspoort een creatieve, digitale hub schuilgaat.

De poort geeft uit op een industriële loods van 200 vierkante meter, geflankeerd door lokalen die samen ook nog eens 450 vierkante meter in beslag nemen. De voormalige werkgarage werd tijdens de tweede Wereldoorlog platgebombardeerd en in 1946 heropgebouwd. Ilse Nuyens en haar partner kochten het gebouw drie jaar geleden en toverden het om tot een multifunctionele, creatieve hub. “Mensen zeggen meestal ‘wauw’ wanneer ze hier voor het eerst komen,” vertelt Ilse. De locatie is dan ook met niets te vergelijken.

Flexibele invulling van de overdekte hal

De kantoren en vergaderzalen kijken uit op de overdekte binnenplaats. De invulling daarvan wisselt naargelang de gelegenheid: soms doet ze dienst als expositieruimte, soms als feestlocatie en af en toe zelfs als overdekte markthal. “Er is hier ook al eens een filmcrew neergestreken,” vertelt Ilse. “Een loods van tien meter hoog: daar kun je wel wat mee. Dat trekt creatieve geesten aan. Je kunt hier bijvoorbeeld zomaar met een auto binnenrijden – dat kun je niet van elke kantoorruimte zeggen.”

Populair bij circulaire start-ups

Ilse omschrijft Plein Magazijn zelf als een digitale en creatieve hub. Je vindt er kantoren, vergaderzalen en vrije werkplekken voor coworkers. “De invulling gebeurt organisch. Er zijn hier al enkele start-ups gevestigd die zich met de circulaire economie bezighouden,” vertelt Ilse. “Ik verwacht dat er in de toekomst nog meer gelijkgezinde start-ups zullen neerstrijken die elkaar aanvullen en inspireren.” De ecologische visie wordt ook in het gebouw zelf zo veel mogelijk doorgetrokken, al is dat niet evident in een historisch pand. “De daken zijn volledig ecologisch geïsoleerd en we recupereren met ons dak zo’n 22.500 liter aan regenwater”, zegt Ilse. “Dat water gebruiken we om de toiletten in het sanitaire blok mee door te spoelen en om de binnentuin te besproeien. Op termijn hopen we ook zonnepanelen te plaatsen.” Behalve start-ups trekt de locatie ook corporate klanten aan. Die mix van verschillende profielen maakt de kruisbestuiving compleet.

Bar d'Office Borgerhout | Plein Magazijn

Veel ruimte

Ilse en haar partner maken met hun grafisch en webontwikkelingbureau Attiks zelf ook gebruik van de kantoorruimte. Zij zijn het aanspreekpunt voor de leden. De omvang van het gebouw laat toe dat alle coworkers voldoende plaats hebben. “Wij voorzien tien vierkante meter per persoon”, aldus Ilse. “Het is hier dus zeker geen kippenhok.” De variabele invulling van de loods is ook voor de coworkers wel spannend. “Soms zien ze hier ineens visagistes en stylistes passeren, de andere keer gaat er een fotoshoot door. Dat gebeurt niet alle dagen natuurlijk, maar saai is het hier nooit. En het is hier groot genoeg, dus mensen lopen niet in elkaars weg.”

Tot snel?

Klinkt dit als de creatieve speeltuin die jij nodig hebt? Neem dan een kijkje op onze Coworking App en neem contact op voor meer informatie.

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2020 All rights reserved | Appelblauwzeegroen bvba owner of the Bar d'Office project

Uitbreidingstraat 66 - 2600 Antwerp (Berchem) - Belgium | BE 0818.965.852

Need Help?

I’m Here To Assist You

Something isn’t Clear?
Feel free to contact me, and I will be more than happy to answer all of your questions.